Élvonal

Az MLSZ-hez fordul a Fradi, hogy Bödének adják a gólt

Öngólként szerepel a jegyzőkönyvben.
 
 

Élvonal

Az MLSZ-hez fordul a Fradi, hogy Bödének adják a gólt

Öngólként szerepel a jegyzőkönyvben.
 
 
 
 

Élvonal

Az MLSZ-hez fordul a Fradi, hogy Bödének adják a gólt

Öngólként szerepel a jegyzőkönyvben.

Az FTC a szombaton lejátszott Ferencváros – Puskás Akadámia mérkőzés játékvezetői jegyzőkönyve helyesbítését kéri a versenyszabályzat 45§(12) alapján – írja a Fradi honlapja.

A Fradi második gólját a játékvezető öngólként jegyzőkönyvezte. Böde Dániel emelése a kapuba tartott, abba az ellenfél játékosa a gólvonaltól néhány centiméterre még belerúgott, de a labda így is a hálóba került.

A FIFA által létrehozott Technical Study Group 1997-ben kiadott és a 2006-os világbajnokság előtt megerősített iránymutatása szerint öngól az, ha a játékos közvetlenül saját kapujába továbbítja a labdát, illetve megváltoztatja a labda haladási irányát és így kerül a hálóba a labda. Gólba tartó labdák esetében azonban hiába ér hozzá a védő vagy próbál menteni és rúgja azt akár irányváltoztatással saját kapujába, a gól nem számít öngólnak és azt a támadó csapat utolsó labdába érő játékosa részére kell jegyzőkönyvezni.

Hasonló esetben módosította a FIFA a mérkőzés jegyzőkönyvét a 2002-es és 2010-es világbajnokság során, a gólt a dél-afrikai és holland támadó részére jóváírva.

A Ferencváros a kérelmet hétfőn nyújtja be az MLSZ felé.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.

 
 
  • 1dron32016február21.12:45ÚjVálasz

    Szerintem teljesen felesleges volt a reklamáció. A jelenkor képes arra, hogy lelassítsa és elemezze(kikockázza) a gól előtti labdamozgást onnantól, hogy Böde lábát elhagyta. Már az egyszerű lassításon is jól látható a labda íve, amely nem a kapu felé, hanem a kaputól el(a mezőny felé) hajlik.
    Mondom ezt úgy, hogy Böde Dani a kedvencem.
    Nálam, ha nem ér bele a Puskás védője, "NEM" ment volna a kapuba a labda.

     

Hozzászólás

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.